In memoriam Sietse van der Wal.

Sietse 2Zondagmiddag 18 september is onze damvriend Sietse van der Wal overleden. Hij was 82 jaar.

Opnieuw is een Toerdammer ons ontvallen. Sietse zijn gezondheid liet de laatste jaren te wensen over.

Het ging echter de goede kant op. Begin dit jaar was hij voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest.

Aan de bar vertelde hij dat het er goed uitzag. “In pak fan myn hert” zei Hij. Helaas direct na het damseizoen verslechterde zijn gezondheid. Na het overlijden Van Homme Fopma, zei hij: “It komt mei my ek net goed”. De laatste 14 dagen ging het zeer snel achteruit met Sietse. Het overlijden van Sietse kwam voor velen dan onverwacht.

Foto van 29 april 2005, sneldamtoernooi “Om’e Toer”. Foto: Sieds Tjepkema

Sietse was een trouwe bezoeker op de klubavonden. Ook heeft hij veel voor damklub De Toer betekend. Toen de jeugdklub begon te groeien, maakte hij voor De Toer een magnetisch dambord met ezel. Zie foto.

Damsch Groe nr

Op deze foto staan v.l.n.r.

Pake: Sietse van der Wal,

Pakesisser: Reinder van der Wal

Zoon: Herman van de Wal

Zij staan voor het magnetisch dambord dat Sietse heeft gemaakt.

Foto: Henk Jansen.

Hij maakte ook een medaille kast. Toen deze te klein was, maakte hij enkele jaren geleden een tweede. Sietse had ze beide al aan de wand hangen. Een week later zou hij de ophanging nog even verstevigen, maar inmiddels waren ze naar beneden gekomen. Er wordt door een paar Toerleden gewerkt aan herstel. Sietse heeft ook damles gegeven op de “Trije Doarpen Skoalle” in Reduzum.

Hij was ook een trouwe bezoeker bij de voetbalwedstrijden van Heerenveen. Sietse zijn humoristiche uitspraken op de klubavonden zullen we zeker missen.

Oktober 1979. Uit “Om’e Toer” nr.06

S. v/d Wal GAF OOK DAM LES OP SCHOOL

In de laatste weken van het damseizoen 78/79 heeft S. van der Wal damles gegeven.